Zoon van huisarts nieuwe plastisch chirurg in Bernhoven: Bram Keulers

Array

Op 1 juli jl. studeerde Bram Keulers (34) af als plastisch chirurg en per die zelfde datum is hij gestart in ziekenhuis Bernhoven, naast Bas Rysavy en Alex Terng. Hij houdt zich bezig met de plastische chirurgie in de volle breedte, met een nadruk op de handchirurgie en de oncologische reconstructies.
De poli plastische chirurgie is gevestigd in Veghel. Fijn voor patienten uit de regio Oss is dat Keulers kleine ingrepen in de poliklinische behandelkamers in Oss gaat uitvoeren. Keulers werkt afwisselend op beide locaties.
‘Ik kom uit een artsengezin’
Op twaalfjarige leeftijd wist Keulers al dat hij arts wilde worden. Hij komt uit een echt artsengezin: zijn vader is huisarts in Ravenstein en zijn twee zussen en broer werken als huisartsen en kinderpsychiater en hij is ook nog getrouwd met een huisarts!
Vijftien jaar geleden startte hij met de geneeskunde opleiding op de Universiteit van Nijmegen. Na het behalen van zijn artsexamen volgde hij de opleiding tot algemeen chirurg in het Maxima Medisch Centrum. Na vijf jaar stapte hij over naar zijn voorkeursspecialisatie, namelijk de plastische chirurgie. De opleiding volgde hij in het Radboud en Canisius Wilhelmina ziekenhuis.
In 2008 promoveerde hij op een onderzoek naar interactieve patientenvoorlichting. “Ik kwam er door onderzoek achter dat de arts vaak technische informatie geeft over een ingreep, terwijl de patient vragen heeft over de gevolgen van de ingreep voor het dagelijks leven. Ik ontwikkel tegenwoordig computerprogramma’s die de arts helpen bij de communicatie met de patient. Ik zeg met nadruk ‘helpt’, want de computer vervangt natuurlijk geen persoonlijk contact.”

Praktisch ingesteld
Keulers is enthousiast over het vak plastisch chirurg. “Ik ben praktisch ingesteld en houdt van ‘dingen maken’. Als plastisch chirurg doe je veel ingrepen zelf en het vak kent veel technische uitdagingen. Het is uniek dat Bernhoven een ‘handenteam’ heeft, waar alle specialisten rondom handenproblematiek met elkaar patienten bespreken. Hieraan ga ik ook deelnemen. Ik heb bewust gekozen voor ziekenhuis Bernhoven, omdat ik verwacht dat de lijnen hier kort zijn en collega’s makkelijk benaderbaar zijn. Na deze eerste week zie ik dat het inderdaad zo is, je hebt hier makkelijk overleg met je collega’s waardoor je samen het juiste behandeltraject bepaalt. Zo wil ik streven naar een persoonlijke en prettige behandeling van elke patient.”

Recente artikelen