Oud-geletruidrager Teun van Vliet fietst tegen darmkanker

0
217
Het team van Topsport for Life, met oud-geletruidrager Teun van Vliet, zal op 24 september meefietsen in de Zuiderzee Klassieker. Het team bestaat verder uit  coryfeeen als: oud-olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage, oud-wereldkampioen boksen Esther Schouten, oud-wereldkampioen wielrennen Petra de Bruin. Allemaal topsporters die zich na een actieve carrière inzetten voor het goede doel. Teun van Vliet heeft in het verleden een ernstige darmziekte overwonnen en zet zich nu in voor de strijd tegen darmkanker.

Teun van Vliet
In 1987 won Teun de Ronde van Nederland en de Omloop Het Volk. Het jaar erop droeg hij in de Tour de France drie dagen de gele trui. Hij moest in 1990 stoppen met wielrennen vanwege een chronische darmontsteking, die hem bijna het leven kostte. Teun genas op wonderbaarlijke wijze. Later kreeg hij twee keer te maken met een kwaadaardige hersentumor. Nog maximaal 12 maanden te leven luidde in 2006 de prognose. Maar hij fietst nog steeds. En jij kunt met hem meefietsen op 24 september!

Teun van Vliet Classic
Op 24 april jl. haalde Teun met zijn eigen door Stichting Topsport for Life  georganiseerde wielertocht 67.000 euro op voor onderzoek naar hersentumoren. Er reden 1.100 deelnemers mee. De organisatoren van de Zuiderzee Klassieker en de Teun van Vliet Classic gaan nauw samenwerken om de beide evenementen te promoten.

Bron: Maag Lever Darm Stichting