Proteus meldt toekenning patent voor inslikbare digitale apparatuur

Array

Proteus Biomedical Inc., pionier in intelligente medicatie, meldt dat het Amerikaanse Patentbureau het patentnummer 7.978.064 heeft toegekend aan Proteus.
Het patent, omschreven als “Communicatiesysteem met Gedeeltelijke Energiebron”, betreft een inslikbare sensor en communicatie-apparaat, het hart van het Proteus Raisin-systeem. Dit systeem is een flexibele toepassing voor gezondheidsbeheer, die kan worden toegesneden op de individuele behoeften van klanten, zoals mantelzorgers, artsen en zorginstellingen. Het Raisin-systeem verzamelt en verwerkt statistische gegevens op fysiologisch, therapeutisch en gedragsgebied, zoals het zich houden aan medicatie, de hartslag, slaappatroon, fysieke activiteit en stressniveaus, en verzendt dit als hanteerbare informatie naar de mobiele apparatuur van de consument en zijn zorgverleners. Deze netwerkbenadering moet de basis gaan vormen voor de opkomende mobiele
gezondheidszorgsector.

Bron: BUSINESS WIRE

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen