Start onderzoek naar medicatie voor vrouwen met seksuele problemen

Recent is een onderzoek gestart naar medicatie voor vrouwen met klachten op seksueel gebied, ook wel Female Sexual Dysfunction (FSD) genoemd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht, Divisie Farmacologie, in opdracht van het Alan Turing Institute Almere (ATIA).

Het onderzoek zal bestaan uit 3 preklinische studies naar 3 verschillende medicijncombinaties. Er wordt onderzocht welk effect de verschillende combinaties van actieve stoffen hebben op het seksueel functioneren van vrouwen. Het onderzoek zal naar verwachting 1 jaar duren en wordt uitgevoerd onder leiding van Prof. dr. Berend Olivier, hoogleraar Farmacologie van het centrale zenuwstelsel aan de Universiteit Utrecht.

De data die door de Universiteit Utrecht uit dit onderzoek verkregen worden, analyseert het ATIA met behulp van de nieuwste A.I. technieken (Artificiele Intelligentie). In tegenstelling tot reguliere analysemethoden maken deze technieken het mogelijk om ook non-linaire, meer complexe verbanden te leggen.

Female Sexual Dysfunction, oftewel ‘seksuele disfunctie bij de vrouw’, is de overkoepelende term voor verschillende seksuele klachten bij vrouwen. Deze klachten zijn niet eenduidig toe te wijzen aan oorzaken zoals medicijngebruik, relationele problemen of psychische klachten. Deze klachten kunnen gevolgen hebben voor de vrouw zelf, maar ook voor haar relatie. De meest voorkomende klachten zijn verminderd seksueel verlangen en het niet goed opgewonden kunnen worden, maar ook pijnklachten of orgasmeproblemen komen voor. Tot op heden is er nog geen effectief middel op de markt voor vrouwen met seksuele klachten.

Bron: Alan Turing Institute Almere

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen