Michel Nakache wordt EVP Europe bij McCann Healthcare Worldwide

0
252

John Cahill, CEO van McCann Healthcare Worldwide, heeft bekendgemaakt dat Michel Nakache EVP Europe zal worden bij McCann Healthcare Worldwide. Michel Nakache vervangt Mark Worman die teruggaat naar Australie. “Michel’s overweldigende leiderschap en innovatie die hij consequent toont in zijn indrukwekkende carrière in de industrie gezondheidszorgcommunicatie zal McCann Healthcare Worldwide helpen het volgende niveau van superioriteit te bereiken in Europa,” aldus Cahill.

Michel Nakache zei: “Ik zal al mijn energie en ervaring in McCann Healthcare Europe en McCann Worldgroup steken. In de transformerende wereld van tegenwoordig zijn gezondheid en gezondheidszorg natuurlijk essentieel. En de mensen van McCann die ik tot nu toe heb ontmoet zijn geweldig dus er is een zeer goede basis waarop gebouwd kan worden.”

Nakache was Worldwide Managing Partner, voorzitter EMEA/APAC en voorzitter Internationale merken bij Havas Worldwide Health en Euro RSCG Life.

Nakache heeft meer dan 30 jaar ervaring als klant en als agent in gezondheidszorgcommunicatie binnen de farmaceutische en gezondheidszorgindustrie. Hij begon zijn carrière bij Searle en werkte daarna bij GlaxoSmithKline in zowel verkoop en marketing in de categorieen gastro-enterologie, cardiologie en dermatologie. Daarna nam hij de verantwoordelijkheid van het managementteam van Ogilvy Zoe Medical op zich en in 1996 kwamen, onder zijn stimuland, de WWP group European Health Agencies samen onder de naam CommonHealth.

Nakache werd in 1998 President en CEO van Euro RSCG Healthcare Frankrijk en was Managing Partner & CEO Europa/Azie van Euro RSCG Life Worldwide toen hij eind 2007 de Havas group verliet om naar Publicis te gaan als President Europe, Publicis Healthcare Communications Group. In mei 2008 keerde Nakache terug naar Havas als Worldwide Managing Partner, voorzitter EMEA/APAC en voorzitter Internationale merken bij Havas Worldwide Health en Euro RSCG Life. Eind 2010 creeerde hij het tweede gezondheidsnetwerk van Havas: Health4Brands (H4B).

Nakache is tevens een baanbrekende leider op het gebied van Europese gezondheidszorgindustrie-associatie en -educatie. Tussen 2000 en 2007 werd hij 3 keer gekozen als voorzitter van de “AACC Sante”. de Franse agentschappenassociatie voor gezondheidszorgcommunicatie. Daar leidde hij het instellen van industrieregels betreffende nieuwe zaken dat door zowel clienten als agentschappen goedgekeurd werden. In 2008 richtte hij de “EACA HCC” (European Association of Communication Agencies, Health Communication Council) op, behaalde 100% lidmaatschap/deelname in de grootste agentschapnetwerken en werd hij gekozen tot de eerste voorzitter ervan.

Nakache is een frequente gastspreker en geeft les op ESCP, ESC Rennes en ESSEC – bekende business schools in Frankrijk waar hij toekomstige managers onderwijst.