Museum Boerhaave moet deuren waarschijnlijk sluiten door bezuiniging

Museum Boerhaave dreigt haar deuren te moeten sluiten vanwege de bezuinigingsplannen van het ministerie van OCW. De KNMG maakt zich ernstig zorgen over deze ontwikkeling. Een unieke medische collectie is straks niet meer toegankelijk voor het Nederlandse publiek.

Zware tijden
Het Boerhaave Museum en andere universitaire musea kennen zware tijden. Als de bezuinigingsplannen doorgaan zal de publieksfunctie van het Boerhaave Museum noodgedwongen vervallen. Dat mag niet gebeuren, vindt de KNMG. Het is belangrijk dat het Nederlandse medische erfgoed onder de aandacht gebracht wordt van een breed publiek.

Erfgoed
De medische collecties van het Boerhaave Museum, Universiteitsmuseum Groningen, Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Vrolik / AMC vormen samen het Nederlandse medisch erfgoed. Om dit te behouden is onderlinge samenwerking tussen centra met een medische collectie noodzakelijk. Alleen door goede afstemming, is het mogelijk om tot een evenwichtige medische collectie Nederland te komen.

De collectie van het Boerhaave Museum is een essentieel onderdeel van dit erfgoed en moet daarom behouden blijven.


Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen