Het drinken van wijn verkleint de overlevingskans bij borstkanker

Array

Vrouwen met borstkanker die elke dag twee glazen wijn drinken lopen een groter risico om te overlijden aan de ziekte, dan vrouwen die weinig of geen wijn drinken. Het is al bekend dat alcohol de kans op het krijgen van borstkanker verhoogt. Het drinken van wijn tijdens deze ziekte doet de kans om te overleven behoorlijk dalen. Vrouwen met borstkanker die twee glazen wijn per dag drinken hebben een kans om de ziekte te overleven van 65 procent.

Hoe groter de inname van alcohol is, des te kleiner de kans is om te genezen. Vrouwen die weinig of geen alcohol drinken hebben respectievelijk 88 en 89 procent kans om te overleven. Aan het onderzoek van het Nationaal Kanker Instituut in Milaan, deden 264 vrouwen mee, schrijft de Telegraaf.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen