Europe calling: subsidie voor medisch onderzoek

0
283

De Europese Commissie heeft de jaarlijkse oproepen bekendgemaakt voor biomedische onderzoekers die willen deelnemen in een gesubsidieerd Europees onderzoeksproject.

Communicatie
De Europese Commissie ondersteunt biomedisch onderzoek in de lidstaten, waarbij samenwerking tussen instituten in verschillende landen een vereiste is om een subsidie in de wacht te slepen. Ook moeten onderzoekers aandacht schenken aan een goede communicatie over vorderingen en resultaten.

Nieuwe calls
De oproepen voor het komend jaar zijn inmiddels vastgesteld. Op 27 september en 4 oktober sluiten de deadlines voor in totaal 37 onderzoeksthema’s. Hierin zijn veel vakgebieden vertegenwoordigd waar het Erasmus MC in uitblinkt, waaronder infectieziekten, orgaantransplantatie en ouderdomsziekten.

Samenwerking
Prof. André Uitterlinden is een van de onderzoeksleiders in het Erasmus MC die het belang van Europese samenwerking benadrukt. De hoogleraar Complexe Genetica leidt een Europese onderzoeksgroep die probeert om de genetische oorzaken van osteoporose, ook wel botarmoede genoemd, in kaart te brengen.

Bekijk het filmpje waarin prof. André Uitterlinden vertelt over zijn werk.