5 tips tegen puistjes en een onrustige huid

Array

Ken je dat gevoel? Een onrustige huid, gevoelig en droog of juist heel snel vettig en geïrriteerd? Puistjes worden ervaren als zeer hinderlijk, cosmetisch storend en kan bij sommigen zelfs voor een langdurige somberheid leiden. Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan behandelingen tegen een onrustige huid. Care for Women geeft je 7 tips voor het voorkomen van puistjes en een onrustige huid.


1.
Hou je gezicht schoon. Ook als je last hebt van acne, is het belangrijk om uw gezicht dagelijks te wassen om onzuiverheden, dode huidcellen, en overtollige olie te verwijderen. Gebruik warm, niet heet, water en een milde gezichtsreiniger. Als je gebruik maakt van een harde zeep kan de huid gaan ontsteken en ontstaat er meer irritatie.

Was je huid niet met een hard washandje, scrubhandschoen of spons, hiermee kan je de huid beschadigen. Voorzichtig wassen met schone handen of een erg zachte doek. Altijd goed afspoelen, en dan je gezicht drogen met een schone handdoek. Gooi de handdoek in de wasmand, vuile handdoeken verspreiden namelijk meer bacterien dan je denkt.

2. Gebruik niet te veel make-up. Als je huid onrustig is doe je er verstandig aan om helemaal geen foundation, poeder of blush te gebruiken. Wil je toch graag make-up dragen? Was dit er dan aan het eind van de dag zorgvuldig af. Bij gebruik van make-up kan je het beste opzoek gaan naar olie-vrije cosmetica zonder toegevoegde kleurstoffen en chemicalien.

3. Houd je handen uit je gezicht. Vermijd het aanraken van je gezicht, niet alleen verspreid je met je handen veel bacterien, je kunt de huid ook irriteren waardoor een ontsteking kan ontstaan. Behandel je puistjes nooit met je vingers, hierdoor kan je een infectie krijgen en uiteindelijk ontstaan hierdoor littekens.

4. Voed uw huid. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade en chips, geen puistjes uitbraken veroorzaken. Toch, is het zinvol om vet voedsel en junkfood te vermijden en meer verse groenten, fruit en volkorengranen te eten. Sommige studies tonen aan dat het eten van voedingsmiddelen met een hoog vitamine A en beta-caroteen een gezonde huid stimuleert. Wortelen, zoete aardappelen, meloen, abrikozen, boerenkool en spinazie zijn allemaal producten met een hoge beta-caroteen waarde, vitamine A wordt geproduceerd door planten.

5. Ontspan! Experts geloven dat onze emotionele toestand betrekking heeft op alle aspecten van de gezondheid, inclusief de huidfunctie. Sommige studies concluderen dat stress met de ernst van de puistjes of acne samenhangt. Neem de tijd om uw stressreacties te begrijpen. Neem voldoende rust, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid.

Puistjes worden als normaal ervaren tijdens je tienerjaren. Toch is het ook daarna belangrijk om te luisteren naar je lichaam en om te leren welke stappen je kan nemen tegen huidproblemen. In geval van twijfel of gewoon omdat je persoonlijk advies wil kan altijd een afspraak maken met een Care for Women specialist bij jou in de buurt. Soms kan een verdere behandeling noodzakelijk zijn voor het voorkomen of stoppen van puistjes.

Recente artikelen