NU’91 Meldpunt Veilig Werken in het Maasstad Ziekenhuis

Na verontruste reacties van gezondheidszorgers  in het Maasstad ziekenhuis, wil NU’91 graag een breder beeld  krijgen hoe het met de werkomstandigheden en veiligheid van de medewerkers is gesteld. De uitbraak van de multiresistente klebsiellabacterie in het Maasstad Ziekenhuis leidt tot onrust onder ziekenhuispersoneel. De beroepsorganisatie van verplegers en verzorgers NU’91 heeft daarom een meldpunt geopend om een beter beeld te krijgen van hoe het met de werkomstandigheden en veiligheid van de medewerkers is gesteld.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam per direct onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft  onvoldoende vertrouwen dat de raad van bestuur van het ziekenhuis op korte termijn de juiste maatregelen treft om verdere verspreiding van de klebsiella pneumoniae bacterie te voorkomen.

Tot 1 augustus kunnen medewerkers – indien gewenst volledig anoniem –  aan NU’91 melden  of zij voldoende voorlichting, begeleiding  en hulpmiddelen van werkgever krijgen om:

  • patienten op een juiste en verantwoorde wijze te verplegen en verzorgen;
  • volgens de infectierichtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) te werken;
  • zichzelf als zorgverlener goed te kunnen beschermen in alle situaties op de werkvloer?

Als de reacties op het meldpunt  daartoe aanleiding geven, gaat NU’91 het gesprek aan met de werkgever.

Direct naar NU Meldpunt veilig werken in het Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen