Ontslag medewerkers Viva! Zorggroep heeft grote gevolgen

Array

GroenLinks is woest over het ontslag van medewerkers van de Viva! Zorggroep. Het UWV keurde vandaag het ontslag goed van thuiszorgmedewerkers omdat ze niet akkoord gaan met een lager salaris. Hierdoor zijn thuiszorgmedewerkers niet meer zeker van hun loon. Als een werkgever te laag inschrijft bij een aanbesteding kan hij personeel gewoonweg minder betalen. GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wil na het reces een debat over de thuiszorg.

Voortman: “Thuiszorgmedewerkers in heel Nederland worden met dit besluit vogelvrij verklaard. Als je baas je loon wil verlagen omdat hij te laag ingetekend heeft in een aanbesteding kan hij de rekening bij de thuiszorgmedewerkers leggen. Die moeten dan kiezen tussen ontslag of minder loon.”

Mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg krijgen minder hulp want het werk moet met minder mensen gebeuren. Dit besluit gaat dus ook ten koste van de kwaliteit van zorg. GroenLinks wil dat mensen langer thuis kunnen blijven ook wanneer ze hulpbehoevend worden. De pgb’s die mensen in staat stellen zelf zorg in te kopen wil dit kabinet al nagenoeg wegbezuinigen. De thuiszorg wordt hiermee al flinke schade toegebracht. GroenLinks pleitte er eerder dit jaar al voor dat de gelden die het kabinet besteedt aan zorginstellingen ook deels bij thuiszorg terechtkomen.

Bron: GroenLinks

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen