MMC verplaatst verloskundige zorg vanwege bacterie

Array

Uit voorzorg heeft Máxima Medisch Centrum in Veldhoven haar verloskundig centrum tijdelijk naar een andere vleugel van het ziekenhuis verplaatst. Kweken van de bestaande afdeling lieten een meer dan gewone aanwezigheid van Bacillus cereus zien.
Deze bacterie komt overal voor en is ongevaarlijk voor volwassenen en gezonde pasgeborenen. Het is géén ziekenhuisbacterie en het is ook geen multiresistent organisme. Toch kunnen te vroeg geboren kinderen, die nog onvoldoende afweer hebben, hier ziek van worden.
Máxima Medisch Centrum wil juist voor deze groep van kwetsbare te vroeg geborenen een absoluut veilige omgeving bieden en heeft daarom besloten geen enkel risico te lopen en tijdelijk een andere plek voor haar verloskunde te kiezen. Op de nieuwe afdeling kan de zorg op hetzelfde hoge niveau worden geboden. Naar verwachting zullen patienten en professionals geen enkele hinder ondervinden van de verhuizing naar dit tijdelijk nieuwe onderkomen. Zodra de veiligheid op de eigen afdeling weer voor honderd procent gegarandeerd is, verhuist de verloskunde terug naar haar oorspronkelijke plaats.

Bron: MMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen