“Onderwijs- en zorginstellingen doen computers de deur uit”

Dit is een origineel bericht van Moco Communications
De technologische mogelijkheden ontwikkelen zich in een hoog tempo. Studenten in het onderwijs en clienten in de zorg worden steeds mobieler en mondiger. Deze revolutie stuit nog weleens op praktische bezwaren, maar is het niet veel beter om te denken in kansen? Zoals Pim Fortuyn al riep: “Gooi die computers de school uit, dat leren ze thuis wel”.

Als antwoord op deze actualiteit verzorgt Wireless Campus op vrijdag 9 september 2011 het middagprogramma tijdens de Dag van de Verbindingen, waarin zij een seminar organiseert met het thema: “De inzet van smartphones & tablets in het onderwijs en in de zorg”. Op deze dag zullen zij samen met de deelnemers van het seminar op zoek gaan naar het gericht inpassen van technologische innovaties in de praktijk. Verbindingen en synergie staan hierin centraal.

Als ervaringsdeskundige en als kennispartner initieert Wireless Campus een uiteenlopend programma met verschillende thema’s en trends, waaronder: duurzaamheid & innovatie, cloud computing & het nieuwe werken, mobile learning en de ‘bring your own device’-trend. Het programma krijgt gestalte door prikkelende inleidingen van onder meer bekende sprekers uit het vakgebied:

– Marco Zoetekouw, Senior adviseur bij M&I Partners
“de Bring your own Device-trend”
– Frank Thuss, Adviseur ICT in het onderwijs bij Hogeschool Arnhem en Nijmegen
“Van e-learning naar m-learning, de inzet van smartphones en tablets in het onderwijs”
– Fons van den Berg, Eigenaar See Genius
“Creatief & innovatief onderwijs; M-Learning, Cloud learning & working”

In vervolg op diverse inspirerende inleidingen biedt het programma een interactief onderdeel, waarbij de deelnemers zelf kunnen participeren in de dialoog en verbinding kunnen leggen met hun branchegenoten. Daarnaast worden de bezoekers van het congres getrakteerd op een cabareteske presentatie door Paul Smit en zal het Solar Team van de Universiteit Twente hun Solar auto presenteren. Wireless Campus viert op deze dag ook haar 10-jarig jubileum wat in de avond zal resulteren in een groots feest voor alle relaties.

Op www.drijvendpaviljoen.nl vindt u meer informatie over deze unieke locatie. Het Drijvend Paviljoen staat bekend om zijn bijzondere ligging en zijn fascinerende architectuur. Als expertisecentrum van kennis en innovatie is deze onderscheidende locatie in Rotterdam bij uitstek de plaats om constructieve verbindingen tot stand te brengen.

Het seminar is kosteloos toegankelijk voor directie, leerprogramma- en ICT-managers van ROC’s, Hogescholen, Universiteiten, ziekenhuizen, GGZ’s en overige zorginstellingen. Deelnemers kunnen daarnaast twee relevante introducés aanmelden. Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure is beschikbaar op www.dagvandeverbindingen.nl. U kunt ook contact opnemen met Wireless Campus via telefoonnummer 010-7892051.

De Dag van de Verbindingen is een gezamenlijk initiatief van Glashelder, Wireless Campus en Connect-it Telecom. Recentelijk zijn de activiteiten van Wireless Campus ondergebracht bij Connect-it Telecom. Onder de vleugels van Connect-it wordt de positie van Wireless Campus verder verstevigd. In de nabije toekomst kunnen bestaande relaties en prospects optimaal profiteren van deze nieuwe verbinding.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen