UT organiseert toonaangevend membraancongres

Array

Universiteit Twente
Organisatie verwacht ongeveer 1000 wetenschappers uit de hele wereld
Van afgelopen zaterdag  tot en met 29 juli organiseert de onderzoeksgroep Membraantechnologie van de Universiteit Twente in Amsterdam het grootste internationale wetenschappelijk congres op het gebied van membraantechnologie, het International Congres on Membranes and Membrane Processes (ICOM 2011). De organisatoren verwachten een kleine 1000 wetenschappers uit de hele wereld en zijn vereerd het congres te mogen organiseren. “Het vindt slechts één keer per drie jaar plaats, waarvan slechts eens in de negen jaar in Europa. We zijn dus trots dat wij de organisatie van dit grootse evenement op ons mochten nemen.”

Membranen kom je overal tegen. Ze spelen een belangrijke rol bij bijvoorbeeld waterzuivering, drinkwaterproductie, nierdialyse en de zuivering van gassen in de industrie. Ook zijn er grootschalige toepassingsmogelijkheden voor het gebruik van membranen in brandstofcellen en bij de opwekking van energie uit zee- en rivierwater.

Van 23 tot en met 29 juli organiseert de Universiteit Twente in de RAI in Amsterdam dit internationale wetenschappelijke congres op het gebied van membranen waar bijna 1000 wetenschappers uit de hele wereld de laatste stand van hun onderzoek met elkaar delen. Het International Congres on Membranes and Membrane Processes, is het grootste congres ter wereld op het gebied van membraantechnologie. Het wordt eens in de drie jaar georganiseerd en vindt slechts een keer in de negen jaar plaats op Europese bodem. Tijdens het congres zijn er tal van lezingen, workshops en posterpresentaties over de laatste ontwikkelingen op het gebied van membranen. Het congres wordt georganiseerd door de onderzoeksgroep Membraantechnologie van de Universiteit Twente.

Young MemBrains
Voorafgaand aan het congres van 21 tot en met 23 juli vond op de campus van de Universiteit Twente het kleine broertje van het congres plaats, specifiek bestemd voor promovendi: Network Young MemBrains.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen