Reade en BovenIJ ziekenhuis willen revalidatiezorg in Amsterdam Noord behouden

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving d.d. 20 juli 2011 over de samenwerking met Reade, vinden er op dit moment diverse gesprekken plaats tussen Reade en BovenIJ met betrekking tot de voortgang van de samenwerking in de toekomst, waarbij eventuele uitbreiding van de poliklinische revalidatie niet wordt uitgesloten. Dit in tegenstelling tot die eerdere berichtgeving, waarin juist gesproken werd over het beperken van de revalidatiecapaciteit vanwege onder andere financiele redenen.

De Raden van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis en Reade zullen in de aankomende periode gezamenlijk bekijken hoe de revalidatiezorg in de regio Amsterdam Noord binnen een gezonde constructie nader vormgegeven en voortgezet kan worden.

Reade, hét centrum voor revalidatie en reumatologie, levert poliklinische revalidatie in tal van netwerkziekenhuizen, waaronder het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord. Vanuit het principe “perifeer als het kan, centraal als het moet” brengt Reade hiermee de revalidatie zo dicht mogelijk bij de client.

Bron: BovenIJ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen