Specialisten Deventer Ziekenhuis gebruiken iPad aan bed

Een aantal medisch specialisten van het Deventer Ziekenhuis gebruikt tegenwoordig de ipad om het medisch dossier aan een patient in bed te laten zien.
Het Deventer Ziekenhuis werkt al enige tijd met een digitaal dossier. Ook wil het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die e-health biedt. Het gevolg is dat de manier van werken voor de zorgverleners nogal is veranderd. Was er 5 jaar geleden nog een kar met dikke papieren dossiers nodig tijdens de visites in de kliniek, nu kunnen de artsen met de ipad naar het bed lopen en de informatie tonen die ze willen. Snel, altijd actueel en compact. De ipad past in een doktersjas.

De ICT van het ziekenhuis ontwikkelde een soort app waarmee de artsen grote delen van het medisch dossier kunnen laten zien, de laatste röntgenfoto’s kunnen tonen, of de bloeduitslagen kunnen opvragen. Nakijken wie er ook al weer vandaag op het spreekuur waren, of welke patienten er nu in de kliniek of op de spoedeisende hulp liggen kan ook.

Bron: DZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen