NU’91 eindstand meldpunt veilig werken in het Maasstad Ziekenhuis

Array
Dit is een origineel bericht van Nu’91
Van 22 juli tot 1 augustus stond het NU’91 meldpunt veilig werken in het Maasstad Ziekenhuis online. Medewerkers konden melden of zij voldoende voorlichting, begeleiding en hulpmiddelen van werkgever krijgen om patienten op een juiste en verantwoorde wijze te verplegen en zichzelf voldoende te beschermen.NU’91 heeft tientallen meldingen ontvangen
Ondanks het feit dat de werkgever zegt alle medewerkers de mogelijkheid te bieden zich te laten testen op de Klebsiella bacterie, worden zij hiertoe, op z’n zachtst gezegd,  niet gestimuleerd. Ze voelen zich hierdoor bezwaard en laten het testen daarom vaak achterwege.

Een groot deel van de melders ervaart de aandacht van de media als negatief. ‘Ben jij zo iemand die z’n handen niet wast’, dat is het imago waar angst voor bestaat. Terwijl juist nu de hygienemaatregelen optimaal in acht worden genomen. Het Maasstad ziekenhuis wordt in het algemeen als een goede werkgever ervaren.

Tenslotte zorgt de dreigende opnamestop voor ongerustheid over de eigen baan. ‘Heb ik bij een opnamestop nog wel werk?’ NU’91 kan medewerkers met een vast arbeidscontract geruststellen. Het antwoord is: ja. De werkgever moet medewerkers herplaatsen binnen een passende functie. Daarentegen lopen medewerkers met een tijdelijk contract de kans dat zij geen verlenging krijgen.

Om aandacht te vragen voor de positie van de medewerkers gaat NU’91 deze uitslag op korte termijn voorleggen aan de directie van het Maasstad Ziekenhuis.

NU’91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 27.000 gezondheidszorgers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen