Reflecties over leiderschap in de zorg

Moeten leidinggevenden in de zorg een nieuw soort leiderschap tonen bij de introductie van marktwerking of lossen nieuwe -systemen alle problemen op? Een van de belangrijkste veranderingen in de zorg is het invoeren van marktwerking. De veranderingen in de afrekensystemen krijgen zoveel aandacht dat dit ten koste gaat van deze belangrijke maar ‘zachtere’ vraag.

‘Reflecties over leiderschap in de zorg’ geeft een overzicht van de invoering van marktwerking en de eerste veranderingen op het gebied van leiderschap. Er zijn vele mooie maar ook minder mooie voorbeelden te zien geweest en daarom zijn deze in dit boek beschreven. Reflectie is hard nodig om na te gaan welke volgende actie moet worden ingezet om een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg te behouden.Ferdi Oyen heeft vanuit de posities die hij als medisch specialist, directeur/bestuurder en adviseur/coach vervuld heeft, een brede ervaring in verschillende bedrijfstakken (topsport, farmaceutische industrie, gezondheidszorg en (semi)overheid). Hij is algemeen directeur en partner bij Quintessence HealthCare.

Pim Verra is aan het Spaarne Ziekenhuis verbonden als projectleider bouw en organisatie. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van zeer complexe veranderingsprocessen in organisaties als manager, directielid en als adviseur op het gebied van strategievorming in de gezondheidszorg.

 

Bestemd voor:

‘Reflecties over leiderschap in de zorg’ is geschreven voor leidinggevenden in de zorg en voor diegene die interesse heeft in een baan als leider in de zorg, maar nog niet in de bedrijfstak werkt. Alle afkortingen die gebruikelijk zijn in de zorg, worden in de tekst verklaard.

Ferdi Oyen, Pim Verra
9789035233461
1e druk 2011
96
Bron: Elsevier
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen