Maasstad Ziekenhuis stimuleert medewerkers niet om zich te laten testen op Klebsiella

0
193

Medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam kunnen zich laten testen op besmetting met de Klebsiellabacterie. Echter, zij worden hiertoe niet gestimuleerd door hun werkgever. Dat blijkt uit de meldingen die zijn binnengekomen bij het meldpunt van NU’91, een beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden. Het meldpunt kreeg tussen 22 juli en 1 augustus rond de 80 meldingen binnen van medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis.

Een groot deel van de melders ervaart de aandacht van de media als negatief. De melders zeggen ook door de huidige onrust en een eventuele opnamestop bang te zijn dat ze hun baan kwijtraken.

NU’91 is van plan de resultaten van het meldpunt op korte termijn voor te leggen aan de directie van het Maasstad Ziekenhuis.