Muggenplaag op komst

Array

Natte bakjes omkiepen en het huis afsluiten voor muggen redt uw nachtrust
Deze week kunnen we een muggenplaag verwachten. Dat zegt dr. Piet Verdonschot, senior onderzoeker bij Alterra, onderdeel van Wageningen UR. De maand juli was extreem nat en de komende week stijgt de temperatuur. Deze combinatie van omstandigheden midden in de zomer is bijzonder en ideaal voor steekmuggen. Landelijke metingen van Alterra aan de ontwikkeling van steekmuggen laten een massale groei zien die de komende weken tot een explosie aan volwassen steekmuggen leidt. Dat kan op veel plaatsen in Nederland tot plaagsituaties leiden.

Muggeneitjes groeien in 7-10 dagen uit tot volwassen steekmuggen. De vrouwtjes zijn de boosdoeners die op zoek gaan naar mensenbloed en voor de jeukende bulten zorgen.

We adviseren mensen om zo snel mogelijk alle schotels onder bloempotten, emmers en regentonnen om te kiepen en verstopte afvoeren van dakgoten en platte daken te openen. De larfjes overleven in het water, dus het omkiepen van de bakjes is al afdoende om ze dood te laten gaan. Ook is het doeltreffend om horren voor de ramen te plaatsen of klamboes te gebruiken. Alternatief is om de deuren en ramen vooral in de ochtend en schemering dicht te houden, zodat de muggen buiten blijven. Helaas werkt tijdens het BQQ’en alleen een traditioneel DEET houdend middel.
Signaleert u de komende weken een plaagsituatie dan kunt u die melden: [email protected]

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen