SCEN Zuid-Holland Zuid zoekt nieuwe collega’s

Array

Dringend versterking nodig
De SCEN-artsen groep Zuid-Holland Zuid is dringend op zoek naar nieuwe collega’s die geïnteresseerd zijn en enige ervaring hebben met palliatieve zorg en zich willen bekwamen in de wettelijke beoordeling van euthanasievraagstukken.

Wat doen SCEN-artsen precies?
SCEN-artsen zijn speciaal opgeleide, onafhankelijke huisartsen en specialisten die hun werkzaamheden voor SCEN naast hun reguliere werk doen. Het gaat dan om consultaties ter ondersteuning van collega-artsen die een verzoek tot euthanasie hebben ontvangen. Naast telefonische consultatie leidt dit veelal tot een consultatie bij de patient thuis om te bekijken of de vraag aan de wettelijk gestelde zorgvuldigheidseisen voldoet. De resultaten van het huisbezoek worden met de consultvragend arts besproken en uitgewerkt in een gestructureerd verslag. Het betreft niet alleen oncologische patienten, maar toenemend ook patienten met chronische ziektebeelden en dementie. Een boeiend medisch gebied dat maatschappelijk sterk in de belangstelling staat.

SCEN-groep Zuid-Holland Zuid
In de SCEN-groep Zuid-Holland Zuid werken op dit moment 13 SCEN-artsen en dat is wat weinig voor het uitgestrekte gebied dat zij bedienen (van Ouddorp t/m Leerdam). Iedere week van het jaar heeft een team van 2 SCEN-artsen dienst van maandag t/m vrijdag. Ieder jaar heeft elke SCEN-arts ongeveer 8 dienstweken. De SCEN-artsengroep komt 4 keer per jaar geaccrediteerd en begeleid bijeen en bespreekt dan verslagen en inhoudelijke ontwikkelingen. Deze bijeenkomsten worden voor 2 uur geaccrediteerd. De opleiding tot SCEN-arts duurt 3 dagen en wordt aangeboden door de KNMG. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 20 uur. SCEN-artsen ontvangen een vaste vergoeding voor hun werkzaamheden. KOEL ondersteunt de SCEN-groep Zuid-Holland Zuid bij hun werkzaamheden. Klik hier voor aanvullende informatie of kijk op de SCEN-website van de KNMG.

Interesse?
Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met Raymond Sanders, districtscoördinator SCEN van de KNMG (tel. 030-2823268 of per e-mail). Voor aanvullende inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met SCEN- en verpleeghuisarts Amnon Weinberg (tel. 0183-644673 of per e-mail).

Bron: Stichting Koel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen