Herkennen van ritme- en geleidingsstoornissen

Sinds 1996 zijn veel verpleegkundigen en artsen opgeleid met het boek Ritme- en geleidingsstoornissen in de praktijk. Nu is de vierde druk verschenen. Bij deze compleet geactualiseerde uitgave zit ook een ecg-liniaal om de ritmestroken gemakkelijk te kunnen beoordelen. Het boek behandelt op systematische wijze de meest voorkomende, maar ook minder bekende hartritme- en geleidingsstoornissen. In het laatste gedeelte van het boek zijn oefenstroken te vinden die op ware grootte zijn afgebeeld. Iedere ritmestrook wordt uitvoerig geanalyseerd. Het aantal oefenstroken is in deze herziene druk uitgebreid van 75 naar 125.

Naast de theorie over ritme- en geleidingsstoornissen besteedt het boek veel aandacht aan het praktijkgedeelte. Het herkennen van een ritme- of geleidingsstoornis is soms erg lastig en alleen veel oefenen in de praktijk maakt het eenvoudiger om de verschillende stoornissen van elkaar te kunnen onderscheiden. De ecg-liniaal is hierbij een handig hulpmiddel.

Auteur Mark van den Bogaard heeft uitgebreide ervaring opgedaan tijdens zijn werk op de hartbewaking en de intensive care en is daarnaast al jarenlang docent in ritme- en geleidingsstoornissen. Hierdoor weet hij theorie goed toe te passen in de praktijk.

Ritme- en geleidingsstoornissen is interessant voor iedereen die frequent te maken krijgt met het interpreteren van een hartritme. Daarnaast is het boek, door zijn diepgang in de soms moeilijke materie van ritme- en geleidingstoornissen, ook geschikt voor coassistenten, arts-assistenten, nurse-practitioners en physician assistents.

Ritme- en geleidingsstoornissen is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar op de website www.elseviergezondheidszorg.nl of via de klantenservice (+31(0)31 435 83 58).

Auteur: M. van den Boogaard, ISBN: 9789035233362 / Uitgave: 4de druk 2011 / Pagina?s: 220 / Prijs: ? 29,95.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen