Oproep groepsdiscussie over kwaliteit indicatiestelling AWBZ

Array

Werk mee aan het evaluatie-instrument van het CIZ
Het CIZ roept ervaringsdeskundigen op om deel te nemen aan een groepsdiscussie over de kwaliteit van de indicatiestelling voor de AWBZ. Er wordt een instrument ontwikkeld voor toetsing van de kwaliteit van de AWBZ-indicatiestelling. De indicatiestelling door het CIZ is de toegangspoort om (langdurige) zorg te kunnen ontvangen. Omdat het CIZ de kwaliteit van de indicatiestelling serieus neemt, wil het  aan de hand van een vragenlijst de ervaringen meten van mensen die voor hun indicatie te maken hebben (gehad) met het CIZ. Die vragenlijst moet uiteraard aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Het CIZ wil daarom eerst uitgebreid met mensen met psychische problemen en/of hun vertegenwoordigers spreken over hun ervaringen met de indicatiestelling.

Graag nodigt het CIZ ervaringsdeskundigen uit om deel te nemen aan een groepsdiscussie over de kwaliteit van de indicatiestelling voor de AWBZ. LPGGz ziet het belang in van dit evaluatie-instrument en roept daarom ook onze achterban op om zich voor een van deze bijeenkomsten op te geven.

In totaal worden drie groepsdiscussies georganiseerd, op 29 augustus (10-12 uur), op 30 augustus (13-15 uur) en op 31 augustus (14-16 uur).  De bijeenkomsten zullen in Utrecht plaatsvinden. De reiskosten worden vergoed.

Wilt u meewerken aan een discussie over de vragenlijst, meld u dan voor 15 augustus bij [email protected] en vermeld uw naam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres, uw hoedanigheid (bijvoorbeeld: mijn dochter van 18 jaar heeft een CIZ-indicatie) en de data waarop u beschikbaar bent.

U krijgt zo snel mogelijk bericht of het CIZ van uw informatie gebruik zal maken.

Bron: LPGGZ   

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen