Gegevens apotheekhoudende huisartsen BIG register na interventie MedicalFacts aangepast

Array

Zorgverleners kunnen zich registreren in het BIG-register. Een BIG-registratie verleent duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Ook geeft het BIG verklaringen van vakbekwaamheid af aan zorgverleners met een buitenlands diploma die in Nederland willen werken. Een belangrijk register dus voor patienten. Vorige maand bleek, door een check van Rene Luigies, dat de informatie omtrent huisartsen die apotheekhoudend zijn niet volledig is en apotheekhoudende huisartsen leken niet bevoegd. Na de melding van MedicalFacts pakte het CIBG deze kwestie gelijk op en paste dit aan, inmiddels is de informatie voor patienten is duidelijker. De categorie apotheekhoudende huisarts, wat geen officieel specialisme is, is inmiddels verwijderd. En alle huisartsen zijn gewoon als huisarts te vinden.
Het CIBG heeft zich in 1997 met het BIGregister twee gebruikersdoelen gesteld. Naast registreren heeft het ook een maatschappelijke functie namelijk: informeren. Het verstrekken van informatie aan publiek. De zorgconsument (patient/client in de zorgsector) zou eenvoudig de zorgverlener moeten kunnen vinden. Dit is noodzakelijk omdat de patient/client meestal niet over de benodigde gegevens beschikt, zoals de juiste achternaam, geboortedatum en woonplaats. De site van het BIG-register geeft ( bij veelgestelde vragen van/voor zorgconsumenten) daar wel enigszins een toelichting op t.a.v. woonplaats en over een wel of niet ingevoerd werkadres. Maar als zocht iemand op apotheekhoudende huisartsen, kon er geen enkele arts gevonden worden en leek het of een huisarts als apotheekhoudend huisarts niet bevoegd was. Dat leek ons onjuist en onprettig voor arts en patient. Het CIBG was het met ons eens en paste de zoekopties aan. Inmiddels zijn huisartsen en ook apotheekhoudende huisartsen te vinden als huisarts en de zoekoptie apotheekhoudend huisarts is verdwenen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen