Romeinen bezoeken patiëntjes WKZ

Array

Op woensdag 10 augustus bezoeken heuse Romeinse soldaten van Archeon het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. De Romeinen komen op bezoek bij de kinderen die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen. De gladiatoren zullen laten zien hoe zij in vroegere tijden streden met hun zwaarden en speren.

Het is voor kinderen vervelend om in het ziekenhuis te liggen, zeker als het zomervakantie is. Doordat de soldaten naar het ziekenhuis komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders.

Tijdens de ochtend zal er voor de jonge patientjes een programma zijn met veel muziek en natuurlijk een demonstratie van de Romeinse gladiatoren. De soldaten nemen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe dat voelt.

Het is de twaalfde keer dat de Romeinen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit.

De Romeinen zijn afkomstig van Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het `Groot Romeins Festival’ plaatsvindt. Tijdens dit festival verzorgt de Engelse groep Legio II Augusta veel spannende demonstraties en shows in het themapark. De groep beeldt met ongeveer zestig personen uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerklieden. De hele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties.

Bron: UMC Utrecht.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen