Zilveren Kruis en Dr. Yep gaan samenwerken

Array

Zilveren Kruis Achmea en Dr. Yep slaan de handen ineen om de kwaliteitsinformatie over medische zorg voor iedere Nederlander toegankelijker te maken. Het gezamenlijk doel is dat iedereen antwoord krijgt op de vraag waar en door wie de beste zorg wordt geleverd die op dat moment nodig is.
Dr. Yep is de eerste zorggids voor consumenten die naast algemene informatie over uiteenlopende aandoeningen, ook inzicht geeft in de keuzemogelijkheden binnen de zorg en wat de consument kan verwachten bij een bepaalde keuze. Volgens John Lebbink, neuroloog en eindredacteur van Dr. Yep bestaan er in Nederland geen slechte ziekenhuizen of klinieken. “Er zijn wel kwaliteitsverschillen. Deze verschillen maken wij transparant zodat de consument zelf een keuze kan maken op basis van deze informatie. Daarnaast bieden wij een podium voor zorgverleners om zich te presenteren.”
Dr. Yep biedt vooral onafhankelijke informatie en wijst de consument via routeplanners de weg naar de passende zorgverlener die de hoogste kwaliteit kan bieden. “Wanneer je een rughernia hebt wil je toch precies weten wat het is en waar je op moet letten bij de keuze voor een behandeling of de behandelaar?”

Als een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland beschouwt Zilveren Kruis Achmea het als haar verantwoordelijkheid om haar verzekerden te informeren op welke manier ziekenhuizen en zorgverleners aan de kwaliteitseisen voldoen. “Een weloverwogen keuze kunnen maken voor de juiste zorg verhoogt de slagingskans van de behandeling, verlaagt het risico op complicaties en bespaart uiteindelijk ook nog kosten. Een juiste keuze kan echter alleen maar worden gemaakt op basis van de transparante juiste informatie. En die is nog onvoldoende beschikbaar,” aldus Arné van den Boom, commercieel directeur Zilveren Kruis. “Door onze samenwerking kunnen we verzekerden en zorgverleners nog meer kwaliteitsinformatie bieden.”

Zilveren Kruis ondersteunt daarom het initiatief van Dr. Yep. Middels het partnership zijn zij samen in staat een grote groep Nederlanders te bereiken.

De verzekeraar zal geen bemoeienissen hebben met de inhoudelijke samenstelling van de Dr. Yep jaargids; dit blijft de verantwoordelijkheid van de medische redactie van Dr. Yep.

Over Dr. Yep
De eerste Dr. Yep zorggids verscheen in november 2010 en bevat naast toplijsten, betrouwbare informatie en adviezen van vooraanstaande medisch specialisten. Behalve nieuwe edities van de zorgjaargids zal de komende jaren het concept verder worden ontwikkeld met thema magazines en communicatie via digitale middelen.

Over Zilveren Kruis Achmea
Zilveren Kruis Achmea is een van de zorgverzekeraars van Achmea. Achmea is met verschillende labels marktleider in van Nederland met 4,8 miljoen zorgverzekerden. Zilveren Kruis Zilveren Kruis Achmea werkt continu aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Samen met zorgaanbieders, patientenverenigingen en andere partijen wil zij de zorg zo goed mogelijk organiseren en de verzekerden helpen om zelf de juiste keus te kunnen maken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen