Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker Eemsmond

Array

Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer zeshonderd vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Deze vorm van kanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van dertig tot en met zestig jaar. Daarom wordt voor vrouwen van deze leeftijdsgroep het bevolkingsonderzoek georganiseerd.

Dit jaar hebben vrouwen die geboren zijn in 1956, 1961, 1966 en 1981 inmiddels een oproep gehad. In augustus krijgen vrouwen die geboren zijn in 1976 een oproep, in september/oktober volgt geboortejaar 1971 en in november 1951.

Nog geen afspraak gemaakt?
Als u in de afgelopen maanden een uitnodiging heeft ontvangen, maar u heeft nog geen uitstrijkje laten maken, kunt u alsnog een afspraak maken met uw huisartsenpraktijk.
Neemt u dan wel het laboratoriumformulier mee. Heeft u het laboratoriumformulier niet meer? Neem dan contact op met Bevolkingsonderzoek Noord.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen