CSC voltooit overname iSOFT

Deal versnelt strategisch groeiplan van CSC en verbetert positie in wereldwijde IT-markt voor gezondheidszorg
CSC (NYSE: CSC) kondigde vandaag aan dat het de procedure heeft afgerond voor de overname van iSOFT Group Limited (ASX: ISF), één van de grootste leveranciers ter wereld van geavanceerde IT-oplossingen voor de gezondheidszorg. Dankzij de overname worden de vooraanstaande softwareproducten en het integratie- en serviceportfolio voor de gezondheidszorg van CSC gecomplementeerd en versterkt en worden de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten van CSC voor de gezondheidszorg verbeterd. De overname versnelt ook het strategische groeiplan van CSC en versterkt het bedrijf als een zeer belangrijke speler op het gebied van de informatietechnologie in de gezondheidszorg.

De toevoeging van de 3.000 iSOFT-werknemers wereldwijd, inclusief die van belangrijke onderzoeks- en ontwikkelingscentra in India, Spanje, Groot-Brittannie, Australie, Nieuw-Zeeland en Centraal-Europa, vergroot de mogelijkheden van CSC om bestaande klanten te ondersteunen, meer innovatieve oplossingen te ontwikkelen en een aanzienlijke groep klanten in nieuwe en opkomende markten toe te voegen.

Meer dan 13.000 gezondheidszorginstellingen en overheden in 40 landen gebruiken de eHealth software- oplossingen van iSOFT om patientinformatie te beheren en verbeteringen door te voeren in hun kernprocessen. Met de expertise en ervaring van meer dan 1.000 professionals in software-ontwikkeling en meer dan 200 artsen, spelen de iSOFT-oplossingen elke dag een belangrijke rol voor meer dan 200 miljoen patienten in vijf werelddelen, en zijn de systemen van iSOFT in meer dan 13.000 ziekenhuizen en klinieken geïnstalleerd. Deze schaalgrootte heeft iSOFT de mogelijkheid geboden om voorop te blijven lopen bij de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorgtechnologie en deze om te zetten in innovatieve en praktische oplossingen.

“De voltooiing van deze acquisitie is een mijlpaal in de uitbreiding van onze wereldwijde operaties in de gezondheidszorg”, zegt Michael W. Laphen, voorzitter, president en CEO van CSC. “CSC loopt voorop bij de ontwikkeling van nieuwe technologieen voor de gezondheidszorg en deze acquisitie biedt onze klanten toegang tot een breder bereik van innovatiemogelijkheden.”

“Voor iSOFT is de bundeling van krachten met CSC een belangrijke stap vooruit, die ons in de gelegenheid stelt om de oplevering van onze innovatie-agenda te versnellen”, zegt Andrea Fiumicelli, voormalig CEO van iSOFT en zojuist benoemd als CEO van de healthcare-tak van CSC. “Door beide organisaties samen te voegen, hebben wij in de gezondheidszorgbranche een factor van belang gecreëerd, met aanzienlijke groeimogelijkheden dankzij bredere oplossingen en een verbeterde toegang tot de markt wereldwijd. Het is onze ambitie om, voortbouwend op dit platform, één van de meest vooraanstaande IT-leveranciers voor de gezondheidszorg ter wereld te worden.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen