Martini Ziekenhuis start spreekuur zonder afspraak voor oncologiepatiënten

De poli Interne Geneeskunde van het Martini Ziekenhuis in Groningen start met een spreekuur waar oncologiepatienten zonder afspraak terecht kunnen.Het gaat om patienten die een chemokuur achter de rug hebben of hormoontherapie ondergaan en die vragen of klachten hebben.
‘Patienten die hormoontherapie volgen kunnen bijwerkingen krijgen en hebben daar vaak vragen over. Veel patienten die een chemokuur achter de rug hebben komen terecht in het spreekwoordelijke zwarte gat’, zegt unithoofd Patrick Wennekes van de poli Interne Geneeskunde. Voor deze patienten is er nu geen goede voorziening, terwijl patienten tijdens een chemokuur met vragen terecht kunnen bij de internist, verpleegkundigen of de 24 uur per dag bemenste oncofoon van het ziekenhuis.

Klachten
Juist als patienten een kuur achter de rug hebben of begonnen zijn met hormoonbehandeling komen de vragen over terugkeer naar het werk, de pijnklachten en natuurlijk de vermoeidheid. Het Martini Ziekenhuis wil deze patienten een laagdrempelige voorziening bieden. ‘Dat is bijzonder. Veel ziekenhuizen hebben wel een spreekuur voor oncologiepatienten, maar daar kun je niet zonder afspraak terecht’, aldus Wennekes.

Het inloopspreekuur Oncologie start op 22 augustus. Patienten kunnen terecht op maandagochtend en dinsdagmiddag. De spreekuren worden geleid door twee oncologieverpleegkundigen onder supervisie van een inte

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

Recente artikelen