Steppen Tegen Kanker, jongste deelnemers gaan Alpe d’Huez beklimmen

Array

Twee meisjes uit Driebergen, Noa van 7 jaar en haar zusje Myrthe van 5 jaar,  gaan aanstaande 27 augustus de Alpe d’Huez beklimmen. Samen met het team van SteppenTegenKanker reizen zij af naar de legendarische  “Hollandse” berg de Alpe d’Huez. Vanwege hun leeftijd mogen ze niet deelnemen op de step en dat vond de oudste van de twee niet leuk. Zij bedacht het plan om dan maar te Stappen Tegen Kanker. En daar kreeg ze wel toestemming voor met begeleiding van haar vader die zelf hersenkankerpatient is. “Wij lopen natuurlijk voor papa”, zegt Noa krachtig, “om hem te steunen, maar wij lopen ook voor kinderen met kanker. Als je doneert voor een kindje wat aan het vechten is tegen kanker of wat aan kanker is overleden, nemen wij een briefje met zijn/haar naam mee in onze heuptasjes de Alpe d’Huez op. Wij willen natuurlijk dat onze heuptasjes niet meer dicht kunnen!”

SteppenTegenKanker is een initiatief om meer geld voor onderzoek naar hersentumoren te werven. Deze vorm van kanker kent nog nauwelijks overlevingskansen en geeft juist bij kinderen en jong volwassenen de hoogste sterftecijfers onder kanker. Iedere week overlijden er in Nederland 2 kinderen aan hersenkanker. Vorig jaar haalden de deelnemers van SteppenTegenKanker ruim 430.000 euro op en konden er maar liefst vier onderzoeken naar hersentumoren worden opgestart in drie verschillende universitaire ziekenhuizen. Ook moleculair bioloog Tom Würdinger stept mee, hij heeft in september vorig jaar met zijn onderzoeksgroep een internationale doorbraak geboekt met de ontdekking van het enzym wat verantwoordelijk is voor de her groei van hersentumoren na behandeling. Tom stept nu de berg op om meer geld voor dit onderzoek bijeen te vergaren zodat hij door kan gaan met zijn onderzoek.

De zusjes hebben hun startgeld nog niet bijeen, en zijn blij met kleine en grote donaties op www.steppentegenkanker.nl/Noa-Myrthe-Faaij

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen