Nieuwe campagne Voedingscentrum en NISB:

Geef jij ook jouw Na-aapje het gezonde voorbeeld?
Vanaf 8 augustus vragen het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Voedingscentrum aandacht van ouders voor hun eigen voorbeeldgedrag. Onder het motto ‘een gezonder kind begint bij een gezond voorbeeld’ willen we ouders van jonge kinderen bewust maken van hun eigen eet- en beweeggedrag, hen uitdagen om dat gedrag te testen en hen vervolgens ondersteunen bij gezond eten en voldoende bewegen.

Het voorbeeldgedrag van ouders wordt in de uitingen van 2011 verbeeld door ‘Na-aapje’, die in diverse uitingen terug komt. Na-aapje is bedacht naar aanleiding van het feit dat kinderen eet- en beweeggewoonten aanleren door hun ouders na te apen. Een gezonder kind begint dus bij een gezond voorbeeld!

Doe de test!

De campagne wil ouders uitdagen om hun eigen gedrag kritisch te bekijken door een test te doen die uit negen vragen bestaat. De vragen zijn gekoppeld aan verschillende thema’s, bijvoorbeeld ‘Tijd voor ontbijt’ en ‘Actief van A naar B’. Aan het einde van de test zien ouders hoe goed ze het al doen en krijgen ze persoonlijk advies op welke punten ze eventueel kunnen verbeteren.

Doe de test op www.hetgezondevoorbeeld.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen