Poliklinieken UMCG gesloten door computerstoring

Array

Het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft alle poliklinieken door de computerstoring gesloten. Medewerkers kunnen niet bij de digitale patientendossiers en ook het interne telefoonverkeer werkt niet goed. De eerste hulp blijft open, maar spoedeisende patienten worden zo veel mogelijk naar andere ziekenhuizen gebracht.

Van geplande operaties wordt van geval tot geval bekeken of ze kunnen doorgaan. Omdat de digitale patientendossiers niet beschikbaar zijn, kunnen artsen niet naar de geschiedenis van patienten kijken of medische informatie doorgeven. Voor patienten die al in het ziekenhuis liggen heeft de storing waarschijnlijk weinig gevolgen. Informatie over hun behandeling staat in een papieren dossier. Het is onduidelijk hoelang de problemen nog gaan duren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen