Problemen in UMCG door grote computerstoring

Array

Het UMCG in Groningen heeft sinds woensdag last van een grote computerstoring.
Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) is donderdagochtend getroffen door een grote computerstoring. Dat meldde een woordvoerder van het ziekenhuis donderdag. Ook de site van het ziekenhuis ligt plat. Het ziekenhuis neemt alleen polytrauma patienten op. Het UMCG heeft de ambulances gevraagd om lichtgewonde patienten naar andere ziekenhuizen te brengen. Zwaargewonden, die bijvoorbeeld met de traumahelikopter worden gebracht, worden wel gewoon behandeld. Het is onduidelijk hoe lang de storing nog gaat duren.

Het is nog onduidelijk hoe groot de storing is en wat de consequenties zijn. Het UMCG heeft al vaker te maken gehad met een computerstoring. Toen moesten ambulances eveneens naar andere ziekenhuizen worden gebracht.

In november vorig jaar had het UMCG ook al te maken met een computerstoring. Toen moesten ambulances eveneens naar andere ziekenhuizen worden gebracht. Volgens het UMCG hebben de huidige problemen een andere oorzaak.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen