Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen

Array

Deze week is de herziene uitgave van Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen verschenen. De verschillende situaties die verpleegkundigen op de werkvloer tegenkomen vragen steeds weer om een andere benadering van de patient en de betrokkenen. Dit boek leert hen gesprekstechnieken die zij daarbij toe kunnen passen.

Patienten hebben recht op informatie en moeten betrokken worden bij hun behandeling. Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen geeft antwoord op de vraag hoe verpleegkundigen patienten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en begeleiden door op de juiste manier te communiceren.

De auteur behandelt in het boek verschillende communicatieve vaardigheden, zoals actief luisteren, adviseren, instrueren, conflicten hanteren en omgaan met agressie. Daarnaast gaat zij in op het systematisch verpleegkundig handelen en verschillende gespreksmodellen. Tot slot wordt er aandacht besteed aan de juridische aspecten, die sinds de invoering van de wet BIG en de wet WGBO steeds belangrijker worden.

 

Auteur Elsbeth C.M. ten Have heeft een communicatie- en verpleegkundeachtergrond.

Zij doceerde communicatieve vaardigheden aan een HBO-V en ontwikkelde verschillende verpleegkundige vervolgopleidingen zoals de IC en Spoedeisende Hulp, waarin communicatie een belangrijk aandeel heeft. Op dit moment is zij werkzaam als beleidsmedewerker van UMC-staf in het UMCG.

 

Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen leert verpleegkundigen in opleiding communicatieve vaardigheden die direct in de praktijk te brengen zijn. Deze uitgave is geheel geactualiseerd en past de theorie toe in toegankelijke oefencasussen.

Dit boek is ook interessant voor afgestudeerde verpleegkundigen, docenten HBO-V en verpleegkundigen die een vervolgopleiding zoals oncologie of intensive care doen.

 

Communicatieve vaardigheden voor verpleegkundigen, de patient centraal is een uitgave van Reed Business.

 

Auteur: E.C.M ten Have, ISBN: 9789035233591 / Uitgave: 3de druk 2011 / Pagina’s: 224 / Prijs:€ 29,95.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen