Keurmerk voor bemiddelingsbureaus PGB

Array

Per Saldo, de belangenorganisatie voor mensen met een persoonsgebonden budget (pgb), voert volgende maand een keurmerk in voor bonafide bemiddelingsbureaus.
Dat maakte de organisatie onlangs bekend.  Per Saldo heeft ruim twee jaar aan het keurmerk gewerkt om fraude met de budgetten tegen te gaan. Begin deze zomer maakte het kabinet bekend de pgb-regeling voor een groot deel af te schaffen. Tot nu toe hebben 70 bemiddelaars zich aangemeld om voor het keurmerk in aanmerking te komen. Het geldt alleen voor bureaus die zich bezighouden met advies, administratie en bemiddeling bij het vinden van een zorgverlener.

Met dit keurmerk worden bureaus, die werken voor mensen met een pgb, erkend als betrouwbaar en bonafide. Op maandag 5 september is er een voorlichtingsbijeenkomst over het hoe en waarom van dit keurmerk. Bemiddelingbureaus en andere belangstellenden worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Voor wie
Wel: het Keurmerk Pgb-bureaus is ontwikkeld voor de bureaus die enkel en alleen adviseren, de administratie verzorgen en bemiddelen bij het vinden van zorgverleners, de zogenoemde bemiddelingsbureaus.

Niet: bureaus die zorg aanbieden in de vorm van begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging of kortdurend verblijf. Voor dergelijke pgb-zorgbureaus is dit keurmerk niet bestemd. Keurmerkcriteria zijn te vinden op de site van het Keurmerkinstituut of in onderstaande document:

Bron: Per Saldo

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen