Bijna een kwart van de kolvende vrouwen voelt zich een melkkoe

Array

Bijna een kwart van de kolvende vrouwen voelt zich een melkkoe, dit blijkt uit een onderzoek dat Difrax liet uitvoeren door het onafhankelijke bureau Blauw research. Blauw heeft het onderzoek uitgevoerd onder twee groepen: kolvende moeders en niet- kolvende moeders.Vermoedelijk is de reden dat vrouwen na 13 weken al stoppen met het geven van borstvoeding is omdat zij weer aan het werk gaan na afloop van hun zwangerschapsverlof. Eén derde van de kolvende moeders met een baan vindt het gênant om op het werk te gaan kolven. 32% van de kolvende moeders met een baan heeft zelfs geen goede plek op het werk om te gaan kolven.

Vrouwen houden kolven minder lang vol dan gewenst
Dit zal ook de reden zijn dat 45% van de vrouwen het kolven niet zo lang vol houdt als voorgenomen, gemiddeld ongeveer anderhalve maand korter (gemiddeld 3,8 maanden in plaats van de voorgenomen 5,5 maanden). Dit terwijl 53% van de kolvende moeders aangeeft dat kolven ideaal is, omdat je op deze manier meer vrijheid hebt.

31% van de vrouwen voelt zich buitengesloten
Het gebruik van een kolfapparaat valt dus voor een hoop vrouwen tegen. Doordat vrouwen zichzelf altijd moeten afzonderen om te gaan kolven, voelt 31% van de kolvende vrouwen zich buitengesloten van de omgeving. Daarnaast worden kolfapparaten door kolvers vooral duur (29%) en lawaaierig (24%) gevonden.

Overstappen van borstvoeden naar kolven
Toch zijn er voor veel moeders genoeg redenen om op een gegeven moment te gaan kolven.
De belangrijkste redenen volgens de moeders zijn:
1. om voeding voor de baby te hebben als zij er zelf niet is (39%);
2. om de melkproductie voldoende te stimuleren (32%);
3. omdat zij weer aan het werk gaat en borstvoeding wil blijven geven (31%).

Bron: Difrax B.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen