Eetgewoontes blijvend veranderen met boek “Smartsize me” van VU-wetenschappers

0
709

Smartsize me geeft wetenschappelijke inzichten over eetgedrag en gedragsverandering
Op basis van wetenschappelijke inzichten over eetgedrag, lichaamsgewicht en gedragsverandering bieden de auteurs ‘een slimme manier om maat te houden’. Niet het zoveelste dieetboek dus, maar tools waarmee mensen hun eetgewoontes blijvend kunnen veranderen. 23 augustus presenteren wetenschappers Ingrid Steenhuis en Maartje Poelman (Vrije Universiteit Amsterdam) en managementspecialist Wil Overtoom hun boek Smartsize me in De Roos in Amsterdam.

Minder leren eten
De auteurs vonden het tijd om hun psychologische inzichten, gezondheidswetenschappelijke kennis en managementtechnieken te bundelen in een no-nonsense methode voor mensen die hun gewicht willen beheersen. Anders dan de talloze dieetboeken schrijft Smartsize me niet voor wat je wel en niet mag eten. Geen complete dagmenu’s dus, wel bruikbare inzichten en praktische opdrachten. Bijvoorbeeld een simpel stappenplan waarmee je je koffie of thee ook zonder suiker lekker gaat vinden. En tips waarmee je de caloriedichtheid van je maaltijd verlaagt: op je bord ligt dezelfde hoeveelheid eten als normaal, maar dan wel met minder calorieen. Zo kun je het heft in eigen handen nemen en je eetgewoontes blijvend veranderen.

Over de auteurs
Ingrid Steenhuis
is universitair hoofddocent Gezondheidsbevordering bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Maartje Poelman is AIO bij de afdeling Gezondheidswetenschappen en heeft tevens een achtergrond binnen de dietetiek. Wil Overtoom is Inkoop Directeur (CPO) bij IBM Benelux en geeft leiding aan een internationaal team van inkoopmanagers en professionals. Hij is gespecialiseerd in veranderingsmanagement en ‘Smart buying’.

Vorig artikelVWS tekent overeenkomst met China voor verbetering productveiligheid
Volgend artikelDoorbraak in strijd tegen griep
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.