VWS tekent overeenkomst met China voor verbetering productveiligheid

Array

Minister Schippers van VWS tekende op 15 augustus een Memorandum of Understanding (MoU) om de veiligheid van consumentenproducten uit China te verbeteren.
Vandaag heeft minister Schippers van VWS een memorandum of understanding (MOU) getekend met de Chinese General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine (AQSIQ). Het MoU maakt praktische samenwerking mogelijk tussen de nVWA en de Chinese toezichthouder AQSIQ.

De overeenkomst heeft tot doel om de veiligheid van non-food consumentenproducten (zoals speelgoed) uit China te verbeteren. Tussen de 60 en 80% van de consumentenproducten die op de Nederlandse markt komen is afkomstig uit China.
China en Nederland kunnen samenwerken aan een meer aaneengesloten toezichtsketen van fabriek tot consument.
De praktische samenwerking met de Chinese toezichthouders en de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit  is in eerste instantie gericht op het uitwisselen van kennis en expertise. In de samenwerking met China zullen ook andere Europese lidstaten en het bedrijfsleven betrokken worden. Nederland heeft een bijzondere rol in de importstroom van China naar Europa, vanwege de haven van Rotterdam. Het gericht werken aan een veilige handelsstroom en meer aaneengesloten toezicht tussen China en Nederland kan zowel Nederland als China ook economische voordelen opleveren.

De MOU is vijf jaar geldig.

Meer informatie:
www.traderouteasia.nl

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen