Inspectie beveelt psychiater Gülsaςan werkzaamheden neer te leggen

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 18 augustus psychotherapeut Gülsaςan het bevel gegeven om met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden als arts, psychiater en psychotherapeut te stoppen. De inspectie heeft aanleiding om te twijfelen aan de kwaliteit van zijn zorgverlening. Omdat Gülsaςan niet meewerkte aan een inspectieonderzoek, heeft de IGZ hem het bevel gegeven zijn werk neer te leggen.
In juli werd Gülsaςan door het Openbaar Ministerie in hechtenis genomen op verdenking van fraude, onder meer door als psychiater vermeend foutieve diagnoses te stellen. Vanwege de aard van de verdenking kan de inspectie niet uitgaan van verantwoorde zorgverlening bij verdere beroepsuitoefening. Daarom eiste de inspectie dat Gülsaςan zich onderwerpt aan toezicht. De inspectie heeft Gülsaςan twee keer uitgenodigd voor een gesprek hierover. Gülsaςan verscheen echter niet op de afspraken. 

Omdat de inspectie niet kan vaststellen of Gülsaςan bij werkhervatting zou voldoen aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg, heeft de inspectie een bevel gegeven waarin Gülsaςan gelast wordt te stoppen met zijn werkzaamheden. Hij mag geen patienten meer behandelen en ook niet als zelfstandige zonder personeel (ZZP-er) werken bij derden.

Het bevel geldt tot Gülsaςan heeft kunnen aantonen dat hij wel verantwoorde zorg kan leveren. Wanneer hij zich niet aan dit bevel houdt, dan kan de minister van VWS hem een last onder dwangsom opleggen.

Bron: IGZ
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen