Prins Carlos plant Gedenkboom voor zijn vader

Array

Zojuist heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parma, samen met zijn echtgenote Prinses Annemarie, een Gedenkboom geplant in het Kankerherdenkingsbos te Dronten. Hij plantte de Gedenkboom voor zijn, vandaag exact één jaar geleden overleden, vader Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parma. Deze stierf vorig jaar op 80-jarige leeftijd aan kanker. Het bos, eigendom van Staatsbosbeheer, is een initiatief van Stichting Nationale Boomfeestdag en is in 1999 geschonken aan KWF-Kankerbescherming ter gelegenheid van haar 60 jarig jubileum.

De officiele naam van het Kankerherdenkingsbos is Koningin Wilhelminabos, genoemd naar de overgrootmoeder van de Prins. Koningin Wilhelmina was de oprichter van KWF-Kankerbestrijding. Na 10 jaar groeien in dit bos thans ruim 25.000 bomen, die geplant zijn voor dierbaren die overleden zijn aan kanker. Centraal in dit bos staan vele glaspanelen op de zogenoemde Gedenkplek met daarop de namen van ruim 25.000 dierbaren die aan deze ziekte zijn overleden; 25.000 monumentjes voor een bijzonder iemand

In oktober 2007 heeft Stichting Nationale Boomfeestdag een internationale prijs voor het Koningin Wilhelminabos mogen ontvangen van het Comité International Funeral Awards. Volgens het juryrapport levert de Stichting met dit initiatief een belangrijke én vernieuwende bijdrage aan rouwverwerking en herdenking van overleden dierbaren. Het bos is uniek in de wereld en kent alleen zijn gelijke in Israel.

De directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag, Peter Derksen, heeft het bos bedacht en vormgegeven naar aanleiding van het overlijden van zijn zwager en schoonvader aan kanker in 1999. Hij was bij het overleden van deze familieleden en wilde een boom voor hen planten, als symbool van de verbinding tussen hemel en aarde (“wortels in de aarde en kroon tot in de hemel”).

Bron: Stichting Nationale Boomfeestdag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen