GGD Zeeland steekt jaarverslag in nieuw jasje

Array

Foto: Thinkst0ck                                 Gemeente Kapelle
Alle gemeenten in Nederland hebben de taak de gezondheid van hun inwoners te bewaken, te beschermen en te bevorderen. Zo staat het in de Wet Publieke Gezondheid (WPG). De GGD Zeeland voert in opdracht van de Zeeuwse gemeenten de taken die in deze wet beschreven staan, uit. Daarnaast worden gemeenten geadviseerd en ondersteund bij het opstellen en uitvoeren van hun gezondheidsbeleid. Het algemene doel van de GGD is dan ook het beschermen en bevorderen van de gezondheid van de Zeeuwse bevolking en het voorkomen van ziekte.

Onlangs is het jaarverslag 2010 van de GGD Zeeland verschenen. Naast een papieren versie is nu ook een online boekje beschikbaar. Alle Zeeuwse burgers hebben daarmee de mogelijkheid om online heel gemakkelijk door de originele versie van het jaarverslag heen te bladeren. De zogenaamde bladerbare pdf op www.ggdzeeland.nl/publicaties/jaarverslag2010 biedt diverse mogelijkheden om door te klikken naar achtergrondinformatie over een onderwerp.

Thema ‘zaaien’
Het jaarverslag 2010 heeft als centraal thema âzaaienâ, in aansluiting op het meerjaren be-leidsplan van de GGD Zeeland. Dit thema, dat staat voor een nieuw begin, is voor het verslag en de bijbehorende omslag in posterformaat een bron van inspiratie geweest. Geïnteresseerden kunnen het verslag bekijken op www.ggdzeeland.nl/publicaties/jaarverslag2010. Naast de bladerbare versie zijn ook de integrale versie en het kwaliteitsjaarverslag te bekijken via www.ggdzeeland.nl/publicaties/jaarverslagen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen