KNPSV-studenten halen internationaal congres naar Nederland

Array

Foto: Thinkstock      Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie
IPSF-congres in 2013 in Utrecht
Nederland mag in 2013 het congres van de International Pharmaceutical Students’ Federation (IPSF) organiseren. Utrecht zal dan twee weken lang honderden internationale farmaciestudenten verwelkomen. Dat is vorige week besloten op het IPSF-congres in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Het afgelopen jaar heeft de farmaceutische studentenvereniging KNPSV hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. “We zijn ontzettend trots op deze prestatie,” meldt Thomas Kempen van de KNPSV vanuit Thailand. “De komende twee jaar gaan we er alles aan doen om van 2013 een onvergetelijk succes te maken.”

IPSF-congres
Het IPSF-congres vindt ieder jaar plaats. Dit jaar wordt het congres georganiseerd in Thailand. In 2012 is het de beurt aan Egypte en in 2013 mag Nederland het congres dus organiseren. Het congres zal twee weken duren en trekt honderden internationale studenten. Om het congres te mogen organiseren moest eerst nog Zuid-Afrika worden verslagen. Dat land besloot zich kort voor de stemming terug te trekken na het zien van de professionele voorbereiding van Nederland.

Achter de schermen
Het afgelopen jaar heeft de KNPSV achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding. De studenten maakte een “bid book” waarin staat beschreven wat Nederland en de KNPSV allemaal te bieden hebben. Ook hebben de studenten juridisch, organisatorisch en financieel advies ingewonnen. Dankzij deze professionele voorbereiding zijn de eerste sponsors dan ook al binnen.

Nationaal Routeplan Farmacie
De KNMP feliciteert de KNPSV met deze mooie prestatie. De studenten van nu zijn de apothekers van de toekomst. De KNMP heeft in het kader van het Nationaal Routeplan Farmacie dan ook ondersteuning geboden waar dit nodig was. De KNMP zal dit blijven doen in aanloop naar de organisatie van IPSF 2013. KNMP-woordvoerder Lennart Salemink: “De KNPSV heeft dit congres verdiend binnengehaald. De studenten hebben zich ambitieus en professioneel opgesteld.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen