Domotica, hét zorgsysteem van de toekomst

0
166

Hoge kwaliteitseisen, toenemende kosten en personeelsgebrek dwingen tot slimme oplossingen in de langdurige zorg
Gelukkig biedt domotica mogelijkheden om medewerkers in zorginstellingen te ondersteunen, zodat zij minder tijd nodig hebben voor hun clienten. Ook draagt domotica er toe bij dat clienten langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Croon biedt hiervoor complete zorgsystemen aan langdurige zorginstellingen. Eerder gebeurde dat al bij Sutphene in Zutphen,  Zorggroep Tangenborgh in Emmen. Op 23 augustus werd het contract met zorginstelling De Woonmensen in Apeldoorn getekend.

Het leveren van complete zorgsystemen gaat gepaard met een andere klantbenadering. Voorheen werd gerealiseerd wat de adviseur in het bestek had opgenomen. Nu bespreekt Croon de mogelijkheden op basis van functionele eisen en wensen, waaruit de klant een pakket aan voorzieningen kiest dat precies aansluit bij het zorgproces van de instelling. Croon biedt dit geheel aan systemen geïntegreerd en gekoppeld aan. Technologisch is er veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan sensorsystemen die het welzijn van de client in de gaten houden zonder hun privacy te beperken. Ook zijn er systemen die detecteren of de client uit bed valt, dwaaldetectiesystemen voor dementerende clienten en alarmeringssystemen voor clienten en zorgmedewerkers.

Daarnaast vergemakkelijken de domotica-voorzieningen het werk van de zorgverleners. Een voorbeeld vormt een Touchscreen op de clientenkamer, waarop altijd de meest actuele informatie in het Elektronisch Patienten Dossier (EPD) en andere relevante informatie is op te roepen. Het zorgsysteem biedt automatisch rapportages over de laatste relevante ontwikkelingen rond de client.

Tevens zijn er voor clienten mogelijkheden voor bijvoorbeeld deur/video-intercom, de kabelkrant, thuiswinkelen en screen-to-screen communicatie met familieleden.

Bron: Croon Elektrotechniek B.V.

Vorig artikelGenetische defecten bij OXFOS complex deficiënties
Volgend artikelMeer kans op hartziekte door Hongerwinter
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.