Machel Nuyten nieuwe directeur VPTZ Nederland

Array

Dit is een origineel bericht van Landelijk Steunpunt VPTZ
Per 1 september a.s. treedt de heer mr. M.E.M. Nuyten (Machel) aan als directeur van de vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ Nederland). Hij volgt hiermee de heer drs. J.A.J. Bart op, die in mei is overgestapt naar de Nierpatienten Vereniging Nederland (NVN). In de tussenliggende periode heeft de interim directeur, de heer J.N. Grevenstuk, leiding gegeven aan de activiteiten.

In zijn vorige functie was Machel senior sectoreconoom gezondheidszorg en publieke sector bij de ING. Hij heeft in de ruim twee jaar dat hij daar werkzaam was, onder andere onderzoek gedaan naar de wensen van de charitassector inzake de dienstverlening door banken. In eerdere functies als secretaris gezondheidszorg van VNO-NCW en MKB Nederland en senior beleidsjurist bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft hij veel ervaring opgedaan in het strategisch en tactisch denken om gestelde doelen te bereiken.

Machel heeft ruime ervaring opgedaan in de belangenbehartiging, het bij elkaar brengen van partijen met ogenschijnlijk tegengestelde belangen en het samenwerken met diverse overheidsorganisaties. Machel blijft onder andere commissaris van de Zorg Diensten Groep en voorzitter van de Raad van Toezicht van Reakt.

Als directeur van de VPTZ kan Machel zijn ervaring goed inzetten. Daarnaast geeft hij aan: “Maatschappelijke betrokkenheid is voor mij erg belangrijk. Ik wil staan voor de vrijwillige palliatieve terminale zorg. Een bijzondere en kwetsbare vorm van zorg, die onmisbaar is in onze samenleving.”
Machel zal zich primair bezig houden met het zekerstellen van een goede financiele basis voor de vereniging en haar 206 lidorganisaties, zodat de activiteiten in de toekomst gecontinueerd kunnen worden. Aanvullend op de subsidie en het verwerven van andere financieringsmiddelen zal hij veel aandacht besteden aan een goede positionering van VPTZ in het veld van de palliatieve zorg.

Over VPTZ Nederland
VPTZ Nederland is de landelijke vereniging van organisaties voor vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in hospices. Samen met de mantelzorgers doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere en onzekere periode. De ruim 10.000 goed opgeleide VPTZ-vrijwilligers bieden, zowel thuis als in hospices tijd, aandacht en ondersteuning.

De vereniging VPTZ Nederland ondersteunt de lidorganisaties op het gebied van communicatie en PR, kwaliteitsbeleid, training en opleidingen, organisatieadvies en belangenbehartiging.
In totaal bestaat de vereniging uit 207 lidorganisaties.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen