UMC Utrecht: e-learning B. Braun naar The Competence Group

Array

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) heeft een overeenkomst gesloten met The Competence Group (TCG). TCG verkrijgt de exploitatierechten van een e-learning training voor werken met medische apparatuur van B. Braun. De training is ontwikkeld vanuit het Expertisecentrum van de Directie Onderwijs & Opleidingen en het cluster Medische Technologie en Klinische Fysica. “Samen met TCG gaan wij deze e-learning training voor alle Nederlandse ziekenhuizen standaardiseren”, meldt Willie Hols van het UMC Utrecht. De distributie van deze training verloopt via het landelijke e-learning netwerk Zorg Leren, waarbij ook het UMC Utrecht als deelnemer is aangesloten.

Door de zorg, voor de zorg
Raoul Linschoten van UMC Utrecht Holding BV: “De e-learning training is ontwikkeld binnen het UMC Utrecht omdat veelvuldig met apparatuur van B. Braun wordt gewerkt. Met het beschikbaar stellen van deze e-learning kunnen wij onze kennis aanwenden ten gunste van de zorgsector als geheel”. Luuk Evers van het UMC Utrecht vervolgt: “Bovendien: mede vanuit het oogpunt van patientveiligheid vinden wij het essentieel dat verpleegkundigen correct met deze apparatuur kunnen werken. Het gaat om de kwaliteit van de zorg”. TCG-directeur Toon Rijken vult aan: “De hiervoor benodigde theorie wordt via internet overgebracht. Ook de toetsing vindt via e-learning plaats. Op deze manier kunnen verpleegkundigen leren waar en wanneer zij maar willen, met aantoonbare toets resultaten. Het vereiste kennisniveau voor werken met apparatuur van B. Braun blijft hierdoor gegarandeerd”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen