WK-selectie voetballers met diabetes uitgezwaaid op Schiphol

Array

Voor het eerst neemt Nederland deel aan de Medtronic Junior Cup Diabetes
Het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij de Medtronic Junior Cup in Zwitserland is vandaag uitgezwaaid op Schiphol. In de WK-selectie zitten kinderen uit heel Nederland, van Amsterdam tot Enschede en van Landgraaf tot Capelle aan den IJssel. De Medtronic Junior Cup Diabetes is het officieuze wereldkampioenschap voetbal voor jongeren met diabetes tussen de tien en veertien jaar. De vijftien voetbaltalentjes en hun begeleiding zullen de komende dagen hun uiterste best doen om terug te keren met de titel.

In samenwerking met de Bas van de Goor Foundation hebben er een drietal voorselectiesrondes plaatsgevonden onder leiding van een officiele scout. Uiteindelijk zijn de vijftien meest talentvolle spelers geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen tijdens de Junior Cup die op 27 en 28 augustus in Zwitserland plaatsvindt. Het team bestaat uit jongens tussen de tien en veertien jaar oud met diabetes.  Zij gaan strijden tegen jongeren met diabetes uit allerlei andere landen, zoals Frankrijk, Italie, Mexico, Hongarije, Polen en natuurlijk Zwitserland, waar het toernooi gehouden zal worden.

Zondagmiddag 28 augustus zal bekend zijn of de voetbaltalenten geslaagd zijn in hun missie. De prestaties van het team tijdens de Medtronic Junior Cup Diabetes zijn te volgen via  www.juniorcup-diabetes.nl

De vijftien geselecteerde spelers komen uit:
Amsterdam, Heiloo, Loppersum, Nijkerk, Enschede, Nederweert-Eind, Landgraaf, Nootdorp, Eibergen, Heemstede, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Ureterp, Apeldoorn en Erp

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen