Cappies-winnaar Glenn (12) wordt kinderambassadeur NSGK

Array

Dit is een origineel bericht van NSGK voor het gehandicapte kind
De 12-jarige Glenn Nugteren uit Alblasserdam gaat zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap. Glenn, die geboren is zonder armen, won 27 augustus de Cappies Award 2011, waarmee hij de nieuwe kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind is geworden. Als ambassadeur wil Glenn er vooral voor zorgen dat scholen toegankelijker worden voor kinderen met een handicap.

Cappies
Cappies is het talentenprogramma van de TROS over kinderen met een lichamelijke handicap die zich niet laten tegenhouden om dingen te doen die ze leuk vinden. Het programma is een initiatief van presentatrice Lucille Werner en wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK. Tijdens de finale op 27 augustus streden 5 kinderen om de eer, waarbij Glenn de harten van de jury wist te veroveren met zijn muzikale talent én zijn gedrevenheid om NSGK-kinderambassadeur te worden.

Geen armen
Glenn is geboren zonder armen. Ook heeft hij te korte spieren waardoor hij niet kan lopen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om muziek te maken, bijvoorbeeld met zijn ‘magic flute’. Ook is Glenn best te porren voor een potje voetbal of breakdance, zo blijkt uit de Cappies-uitzending.

Ambassadeur
Nu Glenn gewonnen heeft zal hij de 11-jarige Sander opvolgen als NSGK-kinderambassadeur. Zijn grote wens is om ervoor te zorgen dat scholen toegankelijk worden voor kinderen met een handicap. Zelf gaat Glenn naar een gewone school, maar bij veel scholen kunnen volgens hem nog geen gehandicapte kinderen terecht. Als ambassadeur van NSGK wil hij zich daarvoor inzetten. NSGK is blij met de ambities van haar nieuwe kinderambassadeur: “NSGK helpt kinderen met een handicap om zich volwaardig te kunnen ontwikkelen”, zegt NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg. “Gewoon naar school gaan is daarbij heel belangrijk, dus daar gaan we dit jaar samen met Glenn aan werken. Het wordt een spannend en leuk jaar voor hem en voor NSGK.”

NSGK
NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. De stichting ondersteunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van vakantie, cultuur, wonen, werk, beeldvorming – alles wat nodig is om met een beperking zo volwaardig mogelijk te leven. Dat kan dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen