KNMG Symposium ‘Meer van hetzelfde, altijd beter?’

Array

Symposium “Meer van hetzelfde, altijd beter?”

startdatum 27 oktober 2011
einddatum 27 oktober 2011
tijd 19.00 – 22.00 uur
locatie De Rode Hoed, Amsterdam
onderwerp Vooraankondiging symposium

Omschrijving
Vooraankondiging Symposium over concentratie en diversificatie in de ziekenhuiszorg
KNMG District Amsterdam

Onze gezondheidszorg bevindt zich ons een turbulente fase. Ziekenhuizen en artsen gaan zich verder specialiseren, hun zorg concentreren. Naar verwachting zullen er in Amsterdam binnenkort geen algemene ziekenhuizen meer zijn, het alles-voor-iedereen-ziekenhuis is verleden tijd.

Velen verwachten van deze zorgconcentratie een betere kwaliteit, de minister ziet besparingen in het verschiet. Voor minder geld betere zorg, het is te mooi om waar te zijn. Leerde een Amsterdams filosoof ons niet dat elk voordeel ook een nadeel heeft?

Hoe bijvoorbeeld om te gaan met vele patienten die niet een enkele, nauw omschreven aandoening hebben, maar meerdere tegelijkertijd? Hoe moeten huisarts en patient hun weg vinden in de Amsterdamse specialistische zorg? En is het wel zo leuk om als specialist steeds meer van hetzelfde te moeten doen?

We willen bij bovenstaande ontwikkeling stil staan en samen met u naar een antwoord op onze vragen zoeken.

We hebben twee sprekers gevraagd ons in te leiden in de problematiek.

Marcel Levi, internist en voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC, spreekt vanuit de geneeskunde over voordelen en valkuilen van verdere specialisatie.

Wouter Bos, voormalig minister van financien (PvdA) en sinds kort adviseur in zorgvraagstukken (KPMG) spreekt vanuit de samenleving en de wereld van beleidsmakers over de toekomst van de medische zorgverlening.

Na deze twee inleiders zal Harrie Luik, bestuurder van met Medisch Centrum Alkmaar ons vertellen hoe de toekomst in Alkmaar nu praktisch vorm krijgt.

Daarna gaan we met de inleiders en de zaal na wat de gevolgen zullen zijn voor de Amsterdamse dokter en patient .

De discussie wordt geleid door Tom van ’t Hek, ex-huisarts en journalist.

Reserveer dag en tijd vast in uw agenda.

Uitnodiging en uitgebreider programma volgen binnenkort.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretartiaat van District Amsterdam. Mw. M. Giol: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen