Als je dood gaat hoe regel je dan je leven?

Array

Meer dan 100.000 mensen krijgen in Nederland jaarlijks te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn en binnenkort zullen sterven. De website ‘Ik-Leef‘ is onlangs opgezet voor ernstig zieke mensen die weten dat ze niet lang meer zullen leven. De site geeft informatie aan ernstig zieken en helpt bij de laatste levensfase en de voorbereiding op de dood, maar gaat vooral over léven.

Hoe vertel ik het mijn kinderen, familie en vrienden?
Wat voor voeding kan ik nemen om nog energiek te blijven?
Hoe wil ik mijn begrafenis het liefst laten verlopen?
Wat moet ik allemaal regelen en hoe?
Dit zijn vragen die plotseling heel confronterend en moeilijk te beantwoorden kunnen zijn voor ernstig zieke mensen die weten dat ze binnenkort (mogelijk) sterven. Ik-Leef.nl (www.ik-leef.nl) behandelt deze en andere vragen over de laatste levensfase.
Pauline van Munster bracht het boek ‘Stel je gaat dood’ drie jaar geleden uit, de inhoud van dit boek vormt de basis van de website.
Samen met Beer Splinter, Ingela de Witte, beiden werkzaam in de zorg en internet ondernemer Peter Hintzen namen ze het initiatief om de inhoud van het boek op internet te zetten.
De doelstelling van Ik-Leef.nl is een informatieportal te zijn voor de ernstig zieke mensen en hun (directe) omgeving in Nederland en Vlaanderen. De informatiebron voor een ieder die te horen krijgt dat zij of hij ernstig ziek is en dat haar of zijn leven binnenkort  misschien afgelopen zal zijn. De website geeft je antwoorden, steun en informatie als dit jou of je naaste overkomt.
Door bewust afscheid te nemen, weten welke keuzes je kunt en moet maken, door je zaken administratief allemaal goed te regelen kun je zelf de regie houden over het levenseinde.
Ik-Leef.nl gaat met een aantal vaste redacteuren van start die met regelmaat artikelen plaatsen.
De website krijgt uitbreiding met een kennisbank en een vraagbaak, men kan vragen stellen aan specialisten op verschillende terreinen.
Ook een forum is een toekomstig onderdeel van Ik-Leef.nl  hier is onderling contact, informatie uitwisseling en steun mogelijk.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen