De impact van laaggeletterdheid op gezondheid

Nederlandse Patienten Consumenten Federatie
05 september 2011
Op de eerste dag van de Week van de Alfabetisering, maandag 5 september, biedt de Gezondheidsraad het advies ‘Laaggeletterdheid te lijf’ minister Schippers van VWS aan. Direct na de publicatie van het advies, besteedt Stichting Lezen & Schrijven samen met De Balie aandacht aan de impact van laaggeletterdheid op gezondheid.

Vanaf 20.00 uur gaan Louise Gunning (voorzitter Gezondheidsraad), Wim van der Meeren (voorzitter RvB CZ Zorgverzekeraar), Wilna Wind (directeur NPCF), Margreet de Vries (algemeen directeur Stichting Lezen & Schrijven) en een arts in gesprek over het dilemma tussen huidige mensbeelden in de zorg en laaggeletterdheid en verkennen zij mogelijke oplossingen.

U kunt hierbij aanwezig zijn en mee discussieren. Hier kunt u ook een (gratis) kaartje reserveren. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen